Влязоха с камера в разрушен дом в Хитрино, гледката е неописуема: Стени, изпръскани с кръв, и детски играчки в прах! (18+)

0
1443
Репортер на bTV влезе с камера сред руините на домовете в Хитрино, където допреди часове е царяло Коледно настроение. Сега там е като е кадър след бомбардировка. Гледката е потресаваща.

3Стени изпръскани с кръв, детски играчки в прах, пръснати на хиляди частици домакински уреди. Ето и равномсметката до момента:

При взрива в Хитрино седем души загубиха живота, а 29 бяха ранени. Шестима от тях бяха в изключително тежко състояние с множество изгаряния и травми. Те са настанени в две варненски болести.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5Един от пациентите е стабилизиран и вече е извън реанимация. Останалите все още са в реанимация, като два са в тежко състояние. В болницата в Шумен са останали 10 души от общо 29, които минаха на преглед. Трима от тях са в по-тежко състояние.

С решение на Министерския съвет 12 декември, понеделник, е обявен за ден на национален траур за жертвите от Хитрино.

2Шестима от ранените в Хитрино са в много тежко състояние във варненски болници. Само един от пациентите, откарани във Варна, е изведен от реанимация
Национална кампания на БЧК  започва да набира средства за пострадалите от Хитрино.

Парите ще отидат за възстановяване на домовете на хората.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук