ВМРО разпраща писмо на организации в защита на Султанка Петрова

0
2084

От ВМРО разпространяват писмо на Национално представителни организациина и за хората с увреждания в защита на зам. социалния министър Султанка Петрова.

Воеводите разпространяват писмото по молба на НПО-та. Съобщението е изпратено и до премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Организациите апелират да не се правят кадрови промени в социалното ведомство. По тяхно мнение това само би изместило фокуса на диалога от проблемите на хората с увреждания. По мнение на организациите ситуацията е негативна заради отлагането на реформи. Те изтъкват, че положението ще се влошава, когато „специалисти заредени с енергия, желания и амбиция за промяна, ангажирани с нормотворчество за хората с увреждания са подложени на натиск“.

Организациите са категорични, че ако бъде отстранен пореден зам.-министър в сектора, ще се намери оправдание работата да не се свърши и хората с увреждания да не бъдат подкрепени, пише още в писмото.

Писмото е подписано от11 организации на и за хората с увреждания: Адриана Стоименова – Стефанова – Заместник – Председател на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет; Веска Събева – Асоциация на родители на деца с епилепсия; Красимир Коцев – Съюз на инвалидите в България; Васил Долапчиев – Съюз на слепите в България; Мая Викторова – Българска асоциация „Диабет“; Лазар Живанкин – Асоциация на родители на деца с нарушено зрение; Мария Кръстева – Асоциация на родителите на деца с увреден слух; Виолета Антонова – Българска асоциация за невромускулни заболявания; Светослав Чернев – Национална организация „Малки български хора“; Павел Савов – Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт; Георги Георгиев – Национален алианс за социална отговорност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук