Внимание! Вземат кредити от ваше име! ВИЖТЕ как

0
1657

Стотици българи са „опарени“ от нова нагла схема. Оказа се, че неизвестен извършител е взел кредити от тяхно име без да разберат, съобщава Нова телевизия.

Измамниците са откраднали личните данни на  мъже и жени. Благодарение на това те вече дължат хиляди левове на банки и небанкови кредитни институции.

Една от жертвите сподели пред репортер на медията, че се свързал с централата на компанията, от която уж е взел кредит. От там обаче му пуснали запис, на който се чува как неизвестен към този момент мъж иска кредит в размер на 800 лева и посочва неговите лични данни.

„Обадиха ми се и питаха дали аз съм лицето, което търсят. Отговорих им, че съм аз, но никога не съм вземал кредит от тази фирма. Казаха, че явно е станала измама и да подам жалба. Подадох такава в полицията и прокуратурата. Изпратиха ми и запис, от който става ясно, че това не е моя глас“, разказа Александър Василев, фитнес инструктор, който в момента завършва магистратура и е един от „опарените от измамниците.

Той допълни, че лицето, което изтеглило кредита е посочило фалшиво лице за контакт, фалшив номер и фалшив имейл адрес.

Софийската районна прокуратура вече води разследване по 10 идентични случая, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя допълни, че има заподозряно лице, има и доказателства за принадлежността му към измамническата схема.  Това е Даниела Лекова – Стефанова. Тя е бивш кредитен инспектор в кредитна институция. Въпреки че знае за разследването срещу нея, 33-годишната жена продължава да тегли кредити от името на други хора.

Според Николай Цветанов – председател на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране става въпрос за изпипан престъпник.

„Някой трябва да вземе мерки в тази държава. Тази безбожна злоупотреба с личните данни на хората да се спре“, категорични са жертвите на измамата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук