Внимание! Заради множество инциденти, прокуратурата нареди проверки на всички разрешителни за оръжия

0
719

 

Върховна административна прокуратура разпореди проверка на всички разрешителни за оръжия, съобщиха от държавното обвинение. ВАП се е самосезирала по повод на множество инциденти, закононарушения и престъпления с използване на огнестрелни оръжия в страната в периода март – септември 2017 г.

Тя е възложила на Главна дирекция „Национална полиция“ да извърши проверка дали във всеки конкретен случай основателната причина, обосновала необходимостта от издаването на действащото разрешително за придобиване, съхранение и/или носене, и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях е налична и към настоящия момент. Главната цел на проверката е да се установи дали оръжията, за които са издадени разрешителните, се използват съгласно изискванията и правилата на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

ВАП разпореди на Националната полиция в 2-месечен срок да обобщи и анализира резултатите от проверката и да предприеме конкретни мерки за отстраняване на констатираните нередности и слабости, с цел подобряване на дейността по контрола на оръжията и боеприпасите.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук