ВНИМАНИЕ! Нова нагла измама в онлайн вариант – платете фалшив дълг

0
1370

Пример за поредно нахалство с цел заразяване със зловреден код дойде до редакционната поща на Actualno.com, както и до служебните пощи на редица медии. Става въпрос за искания за плащане по несъществуващи договори, като плащанията са за малко под 3000 лева, но исканията за тях специално на редакционния ни мейл бяха цели 4. Като подател е посочена Димитринка Дойнова, но реалните електронни пощи, от които идва съобщението, са различни и крайно подозрителни: saito@lmj-japan.co.jp; s-miya@mkcj.co.jp; k-someya@vantec-jp.com; hanataka@dds.com.sg.

„Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите, трябва да бъде направено плащане в пълен размер. В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услугите, за всеки просрочен ден. Към днешна дата, плащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното по-горе, ние ви призоваваме до 15.03.2017, да изплатите изцяло задължението си в пълен обем“, пише в писмото.

Във всяко от електронните писма има прикачен „договор“, който обаче е във формат zip файл. Експерти предупреждават в никакъв случай да не се отварят такива файлове от непознати податели, защото тогава наистина ще имате разходи – за специалисти, които да почистят заразения ви компютър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук