Вредно ли е за косата, ако е вързана докато спим?

0
1625

Прибирайки се вкъщи, след дълъг работен ден, много жени предпочитат да вържат косата си небрежно. Добре ли е обаче косата да остава вързана и по време на сън? Някои смятат, че спането с вързана коса причинява косопад, а други вярват в обратното.

Това дали косата да остане пусната или сплетена по време на сън, е решение, което всяка жена взима индивидуално, според това как се чувства комфортно. Въпреки това, да се остави косата пусната по време на сън не е лоша идея, въпреки че при някои жени това създава неудобство, тъй като косата се заплита. В такива случаи решение е косата да се оформи в отпусната плитка или кок.

Ето няколко съвета, базирани на различните типове коса:

Ако косата ви е много дълга и предпочитате да я държите вързана през нощта, уверете се, че опашката не е прекалено стегната, тъй като това може да доведе до увреждане на косъма и косопад.

Ако косата ви е къдрава, можете да опитате с висок кок на върха на скапла, но не назад или настрани, така че да не пречи на съня и да задържи формата си до сутринта.

Избягвайте връзването на косата, докато е мокра. Ако се притеснявате от заплитането ѝ, уверете се, че е на 80% суха преди да я вържете. Това ще предотврати увреждане на косъма. Същото правило важи и когато подсушите косата със сешоар. Оставете я да се охлади преди да я вържете./puls

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук