Въвеждат наркотестове в училищата

0
1265

Поставяли сме въпроса в образователния план да се включи тест за наркотици за учениците. Не е най-големият проблем как ще се реализират децата ни, а да ги запазим чисти. Деца си отиват, а ние късно се сещаме да ги спасваме. Ако имаме навременна намеса можем да им помогнем. Това заяви председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност в НС и шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дискусионен форум по случай международния ден за борба с наркотиците.

По думите на Цветанов най-важната крачка е да бъдат информитани родителите и посредством тях да се предпазят и децата. „Ако я няма връзката родител-дете, няма как да сме полезни. В момента децата взимат наркотици в дискотеките и безхаберието на родители е довело до това положение. Казвам го с болка”, сподели Цветанов. Според него статистиката в тази област не е реална и много неща остави скрити, защото голяма част от родителите крият при такъв проблем с отрочетата им. Председателят на вътрешната комисия разказа и случка на свой приятел, чието дете е наркозависимо, защото неговият треньор му давал амфетамини, за да стимулира него и съотборниците му да се справят по-добре. Цветанов не уточни за какъв спорт става дума, но допълни, че младежът е в клиника сега и споделя за все повече свои приятели, който вече са част от наркомрежата.

Освен това Цветанов изрази удовлетворение, че на форума присъстват и председателите на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Давидкова и на Комисията по образованието – Милена Дамянова. Според думите му решението на този проблем не можело да се намери само от една институция. Присъстваха още представители на 26 общини и на специализирани организации./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук