Възрастно семейство живеещо в шокираща мизерия умря от измръзване

0
645

87-годишният Вълчо Дишев и съпругата му Дона /на 86 г./ умряха от измръзване в дома си в ловешкото село Радювене. Това потвърдила аутопсията на телата, след като дъщеря им съобщила в понеделник на кмета Венцислав Банчев, че родителите й са издъхнали от „бяла“ смърт и поискала ковчези да ги погребе.

„Жената заяви, че майка й и баща й са починали, единият преди четири, другият преди пет дни“, разказа кметът на селото, който уведомил полицията за трагедията.
Нито престарелите Дишеви, нито дъщеря им Мария /на 60 г./ имат регистрация в Радювене – водели се на адрес в Ловеч. Там имали апартамент, но преди доста години се преместили да живеят в родното село на бай Вълчо, разказаха съседи.

Мария пък работела като аптекарка, но след като я съкратили поела грижите за родителите си – не била семейна и нямала други близки. Живеела от скромните им пенсии, понеже не й достигали години и стаж за лично пенсиониране.

Полицаите били шокирани от мизерията, разкрила се пред погледите им. Първоначално Мария отказала да ги пусне вътре – заключила се и насъскала две кучета срещу тях. След доста увещания склонила да отвори.

Труповете били затрупани със завивки и всевъзможни парцали, печка насред стаята нямала капак, стените чернеели от пластове сажди. Съседите обаче отдавна не били виждали коминът да пуши. Мария събирала клечки и трески по улицата, но те не можели да стоплят рушащата се къща.

„Мизерията е смачкала жената психически. Държала е труповете, докато взела пенсиите и се разплатила в местния магазин. Мислела, че ако съобщи веднага за двойната смърт, ще загуби парите“, каза още кметът на Радювене. Мария била отчаяна и пред него заплашила, че няма за какво да живее и ще се обеси.

източник: 24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук