Външният министър на Украйна настоя страната да бъде приета в ЕС

0
206
Време е на Украйна да бъде дадено членство в ЕС, настоя във вторник министърът на външните работи на страната Дмитрий Кулеба.

„Призовавам Европейския съюз незабавно да загърби всичките си колебания и скептицизъм, съществуващи в някои европейски столици, и да предостави на Украйна обещание за бъдещо членство в ЕС. Това време е дошло. На фона случващото се, това е най-доброто стратегическо решение, което сега може да предприеме Европа“, заяви Кулеба на брифинг.

Междувременно Европейският съюз ще активира екип за реакция в киберпространството, за да помогне на Украйна да се справи с руските атаки, заяви зам.-министърът на отбраната на Литва. Решението идва, след като Москва призна двата отцепнически региона в Украйна, което предизвика ответна реакция от страна на Запада и допълнително подхрани страховете от евентуално руско нахлуване в постсъветската ѝ съседка.

В понеделник украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Русия използва хибридни тактики, за да „изостри ситуацията“.

„Виждаме кампании за дезинформация, виждаме кибератаки. Виждаме открито разпространявани фалшиви новини за Украйна и виждаме засилена военна активност“, каза той пред репортери в Брюксел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук