В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге (ОБЗОР)

0
38611
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Трима души остават с опасност за живота. Това заяви директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов по време на пресконференция за състоянието на пострадалите при тежката катастрофа край Своге днес по-рано.

На някои от настанените им предстоят операции. Пациентката, която е в неврохирургия, ще бъде допълнително изследвана и най-вероятно ѝ предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости, посочи той.


Ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге

Ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге

Загинаха 16 души


Останалите 3 пациентки остават в същото тежко общо състояние, с опасност за живота. Те са на командно дишане, но все пак доброто е, че остават стабилни, подчерта Балтов.

„Смятаме, че засега най-острият период е овладян, но както казахме вчера, остава една въпросителна, защото гръдните травми са много тежки“, обясни директорът на „Пирогов“ и допълни, че те се развиват постепенно в рамките на 4 до 7 дни и там може да се очаква всичко.


21 са ранените в катастрофата край Своге

21 са ранените в катастрофата край Своге

Четирима от пострадалите са с опасност за живота


Предстои един процес на възпаление, който е задължителен след такива тежки травми, а самия организъм отговаря с имунен отговор, заяви още проф. Балтов. Засега няма нужда от кръв, но той подкрепя кръводарителските кампании.

Междувременно всички шестима пострадали от катастрофата до Своге, хоспитализирани в софийската УМБАЛ „Св. Анна“, са стабилизирани и за тях се грижат в реанимацията на лечебното заведение. Все още с опасност за живота е 52-годишна жена.


Във ВМА предстоят серия от операции за 30-годишен пострадал край Своге

Във ВМА предстоят серия от операции за 30-годишен пострадал край Своге

От реанимацията ще бъде преместена 62-годишната жена е с множество травми по главата, лицето и тялото


 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук