В Русия смятат, че САЩ са започнали лов на руснаци из целия свят

0
1332

Американските колеги отказват сътрудничество, оправдават се с извинения

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментирфа ситуацията с ареста на руски гражданин в Чехия. Той бе задържан по подозрение в кибератаки след постъпило искане на САЩ.

„Случилото се е поредното свидетелство за започнатия от органите на реда на САЩ лов за руски граждани по целия свят. Този термин ние вече употребяваме с незавидна честота”, констатира Захарова.

По думите ѝ, Вашингтон, вместо да спазва двустранния договор за взаимна правна помощ по наказателните дела, действа, „използвайки различни измислени предлози”.

Говорителката на руското външнополитическо ведомство също обърна внимание на това, че руската страна през последната година многократно е предлагала на САЩ да се проведат консултации относно киберпрестъпността.

„Американските колеги обаче се измъкват с уговорки и извинения. Разбира се, избягването на нормалното сътрудничество по линията на органите на реда за пореден път потвърждава политическата мотивация на претенциите, повдигани по адрес на Русия и руските граждани”, направи извод Захарова./Новините.ком

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук