В Сандански промениха работното време заради жегите

0
1203

В община Сандански промениха работното време на всички служители, които работят на открито, заради адските жеги.

„Хората от поддръжката на парковете са по цял ден навън, те се грижат за зеленината, за животните в парка и езерото. Следят за опазването на зелените площи. Жегите стигат и до 40 градуса, а това е опасно. Най-важно е да гарантираме здравето и живота на работещите в това звено”, мотивира решението си кметът на Сандански Кирил Котев.

От няколко дни служителите в отдел „Паркове и градини” стават доста по-рано, тъй като за тях работният ден започва още в 06,00 часа. Имат почивка между 11,00 и 11,30 часа, а краят на служебните им задължения е в 14,30 часа. По този начин избягват да са на открито следобед.

С променено работно време заради топлото време е и Археологическият музей в курортния град. Става въпрос за открития през април тази година археологически комплекс, който обхваща 3 паметника на културата с национално значение – „Епископска базилика“, „Раннохристиянски комплекс“ и „Базилика на епископ Йоан“. Там началото на работния ден е от 09,00 часа, работи се до 12,00 часа на обяд. После служителите излизат в дълга почивка до 16,00 часа. Остават на работното си място до 20,00 часа./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук