В Синодната палата ще бъде избран новият Врачански митрополит

0
1375

Съгласно решение на Светия Синод на Българската православна църква от 11 март 2017 г., във втората наделя на Великия пост, Неделята на Св. Григорий Палама, ще бъде проведен канонически избор за Врачански митрополит, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Изборът ще се състои в Синодалния параклис „Св. цар Борис“ на Синодната палата, по време на Светата Литургия, в която молитвено ще присъстват председателят на Светия Синод на Българската православна църква, Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит и членовете на Светия Синод. Именно те ще изберат новият Врачански митрополит.
По същото време в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде отслужена Св. Василиева Литургия. Тя ще започне в 9.30 часа и на нея ще присъстват молитвено двамата достойни кандидати за Врачански митрополит – Негово преосвещенство Браницки епископ Григорий – викарий на Софийския митрополит и Негово преосвещенство Агатополски епископ Йеротей – викарий на Сливенския митрополит.
След края на избора в Синодната палата, двамата ще бъдат известени за крайния резултат и ще бъде обявен новоизбрания Врачански митрополит.
Никола ПЕТКОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук