Ген. Атанасов със сензационно предложение към Борисов!

0
360

Не изключвам да се бави топката с мандатите умишлено, за да може по-дълго да се задържи изпълнителната власт и още едно служебно правителство да бъде излъчено, каза той

Много е важно какво ще се случи с първия мандат. Това, което аз виждам и искам да го съобщя на българските граждани, един месец мина от изборите, а ГЕРБ нито вопъл, нито стон. Не знам преговарят ли с някого, нищо не се чува. 

Борисов е в несгодна ситуация, той много иска да се направи мнозинство и правителство с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, но няма да му се отвори парашутът. Това каза пред БНТ Атанас Атанасов от „Демократична България“, заместник-председател на Народното събрание.

Според него, решението е Борисов да върне първия мандат и да заяви готовност да подкрепи правителство с втория мандат на реформаторските сили.

Другият ход е да бъде предложено правителство на малцинството. Такова може да бъде избрано, но не от тези, които той иска. То може да бъде избрано от ДПС, БСП, „Възраждане“…“, каза още ген. Атанасов.

По думите му, ако президентът Румен Радев спазва традицията, трябва да даде третия мандат на третата политическа сила – ДПС. Българите очакват да се формира правителство, но това не означава правителство на всяка цена, добави Атанас Атанасов.

„Победителят на изборите е в изолация. Няма да подкрепим правителство на Бойко Борисов с първия мандат, точка. Не изключвам да се бави топката с мандатите умишлено, за да може по-дълго да се задържи изпълнителната власт и още едно служебно правителство да бъде излъчено, което е контрапродуктивно“, подчерта Атанасов.

Според него категорично трябва да бъде създадено редовно правителство, както и България да има бюджет.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук