Ген. Киро Киров: България е реална цел за терористична атака

0
1313

Абсолютно съм убеден, че терористичната атака в Брюксел е съпътствана с много логистика и със сериозна предварителна подготовка. Отговорност трябва да поемат белгийските и френските разузнавателни служби. Това заяви пред bTV ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба във връзка с вчерашните кървави атентати в Брюксел.„Големият проблем на специалните служби е да вкарат агентура в тези среди на терористите. Затова и те не получават изпреварваща информация за терористичните атаки“, добави той. „България е реална цел за терористична атака“, каза още ген. Кирчо Киров.

В предаването взе участие и Боян Чуков, бивш съветник по външнополитическите въпроси на премиера. „Разликата между Париж и Брюксел е огромна. В Париж нямаше сериозна организация. Там започнаха да стрелят с един автомат „Калашников“. Сега обаче имахме атака на транспортен център. Тоест нападенията започват да градират“, поясни той.

„Продължаваме да делим терористите на наши и ваши, на добри и лоши. Европа е много далеч от истината. Русия, Израел и САЩ се борят ефикасно с тероризма. Европейските служби нямат никакво агентурно присъствие сред тези среди“, категоричен е Боян Чуков./BLIC

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЖЕСТОКИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН УДАР В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук