Ген. Кирчо Киров: Въпреки залавянето на Салах Абдеслам, могат да се очакват нови терористични атаки в Белгия и Франция

0
1421

На територията не Белгия и Франция могат да се очакват нови терористични актове, заяви ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба във връзка с ареста на Салах Абдеслам в Белгия. По думите му, причината за това е огромното мюсюлманско население в района, съобщава „Фокус“.

„В средите на това население при всички случаи може да се предполага, че има и други клетки на терористични структури. При огромния наплив от над 1 милион поток от бежанци, който се придвижи към Западна Европа, към Германия, към Франция, има съмнение по оценки на полицейските служби и на специалните служби, че има проникнали около и над 4 хиляди бойни единици, които са свързани с терористични структури или със самата „Ислямска държава“, каза още ген. Киров.

Според него арестът на Абдеслам е част от успехите, които специалните служи на Белгия и Франция са постигнали. Това е плод на упорит труд, целенасочена дейност и задълбочено сътрудничество между службите. Независимо от този успех обаче могат да се очакват още атаки, коментира още ген. Киров. Според него специалните служби в Белгия и Франция трябва да са в състояние на бойна готовност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук