Ген. Михов: Трябва да формулираме критериите за президент и алгоритъм за работата при избора му

0
421

Трябва да формулираме критериите за президент и да формулираме алгоритъм за нашата работа за избора му. Това каза ген. Михо Михов, председател на парламентарната комисия по отбрана от ПП АБВ по време на „Президентски дебати 2016“, предаде агенция „Фокус“.

„Трябва да търсим съчетанието на личността като физика, нрав. Като страна членка на 2 мощни съюза сме бързо реактивни на всичко, което се променя в света. Президентът, съвместно с Министерство на външните работи, като формулира външната ни политика трябва дори интуитивно да предугажда процесите в света“, заяви Михов.

Той припомни, че когато е обсъждан проблемът за националната сигурност, е направено заключение, че няма никакви промени в геополитиката.

„Как така няма? Русия прави нова стратегия, Китай реформи в армията, тези неща са абсолютно доказателство, че нереално се оценява обстановката във военен план“, категоричен бе Михов. Той коментира, че на президента се отделя много сериозно място и бъдеще. „Президентът олицетворява единството на нацията, колко и как досега то беше олицетворено е друг въпрос. Новият президент трябва да спасява нацията.

Агресивното поведение на гражданите предполага президентът да ни учи как се изпълняват законите на страната“, изтъкна още Михов.

Той посочи, че ако президентът е лидер, то той трябва да е способен на нравствено превъзпитание на нацията, за да се изкорени насилието. „Всички говорим, че агресивността е голям бич“, добави Михов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук