ГЕРБ, докога така – иди ми, дойди ми? Държавата заложник ли е на „Зелените“?

0
1097
Източник: Информационна агенция "ПИК".БГ

Аман.

ГЕРБ пак клекнаха на Зелените и оттеглиха Закона за земеделските земи, въпреки че вчера го гласуваха на комисия и днес щеше да бъде разгледан в пленарна зала.

Това се случва след „протест“ на двайсетина битници и грантаджии пред Народното събрание начело с Тома Белев и Христо Иванов. „Протест“, напоително отразен по ведомствените протестърски телевизии Би Ти Ви и Нова, разбира се.

Докога така – иди ми, дойди ми? Днес внасяш, утре оттегляш, като се съберат някакви викачи на улицата? Днес назначаваш министър, утре го уволняваш след репортаж на „Господари на ефира“? Това държавническо поведение ли е?

Не трябва ли първо да се премисли, после да се внесе, вместо да се внася без да се мисли?

Тома Белев и Христо Иванов са просто двама неуспели политици, чиито партии – „Да, България“ и „Зелените“, не долазиха до парламента, провалиха се, народът не ги поиска. Защо тогава парламентарно представените партии се съобразяват с рекета на непарламентарните? Това е някакво ново, особено „иновативно“ тълкувание на демокрацията. Помислете и за интересите на вашите избиратели, не само за чуждите. Както сте я подкарали, следващия път дали отново ще ви гласуват доверие?

На мен лично ми писна държавата да се управлява под диктата на стипендиантите на „Америка за България“ и нюзрума на двете „национални“ телевизии. Затворят две-три кръстовища насред София и хоп – законът променен или оттеглен. Страхотна принципност, няма що.

У нас все пак няма само „зелени“. И червени има, и сини. Че и нормални хора, неоцветени. Които не вдигат през ден панаири по площадите, а живеят и работят кротко, без да се натрапват. За тях кой ще помисли?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук