ГЕРБ измислиха понятие „лице без гражданство“! Легализират всеки бежанец с изгорен паспорт…

0
1342

В опит да изпълни максимално американските заръки, мнозинството от ГЕРБ въведе в законодателството ни статута на „лице, което не е гражданин на нито една държава“. Т.е. въведе се правен субект, който може да опише всеки бежанец или нелегален имигрант, който няма никакви документи и се „прави на луд“, и не казва от къде е.

Подобно понятие не е ново. Нарича се „апатрид“. България обаче, не го беше узаконила вече повече от 50 години, откакто е подписала съответната конвенция. Сега изведнъж герберите се сетиха, че през 1961-ва сме подписали нещо, и то е основание за узаконяване. Други държави също не са узаконили „апатрида“, поради твърде широкия характер на това понятие и отварянето на огромна дупка за минаване на всякакви нелегали през нея.

Въвеждането точно сега на този статут е очевидно изпълнение на нареждане от САЩ. Фактически всеки, който си изгори паспорта, ще може да получи статут и на право да се засели в България. Поръчителите от Посолство, самите те не са подписали въпросните конвенции, на които сега ние се опираме, за да легализираме бежанците. В САЩ не можеш да се появиш като „ничий гражданин“ и да се заселиш там. В България обаче ще може.

Номерът с унищожаването на документи и до сега се ползваше. Като не те знаят от къде си, не могат да те върнат. Но сега вече дори ще получаваш статут и няма да стоиш по лагери и общежития. Направо си те узаконяват, и държавата става твоя. / ГН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук