ГЕРБ обмисля вот на недоверие към правителството

0
183

Даниел Митов е категоричен, че Кирил Петков трябва да подаде оставка, както и цялото му правителство

Тепърва ще решим кога и на каква тема да поискаме вот на недоверие. Правителството доказа, че не може да им се има доверие. Те злоупотребиха с Европейската прокуратура и лично с името на Лаура Кьовеши. Кирил Петков е нарушил закона, ако лично е разпоредил ареста на лидера на опозицията.

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на партията Даниел Митов.

Стана ми ясно кой управлява България. Добре дошли в държавата на Васил Божков, заяви Митов. Според него късният снощи брифинг на министър-председателя и на вътрешния министър е показал, че управляващите са си изгубили ума и отново определи ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова като репресия.

Наблюдавали сме всякакви ситуации през годините, но за първи път управляващите използват репресивния апарат, за да тормозят опозицията, каза той.

Митов е категоричен, че Кирил Петков трябва да подаде оставка, както и цялото му правителство.

Той видя и връзка между събитията от четвъртък с войната в Украйна.

Не е случаен фактът, че тази акция беше проведена в този момент, защото около войната в Украйна коалицията е абсолютно разцепена. Казахме им, че ще ги подкрепим, ако пратят военна помощ на Украйна. Тогава те удариха Борисов, коментира Митов./darik.bg, сн: БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук