ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

0
151

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това стана ясно на извънреден брифинг в четвъртък.

Ципов беше единственият кандидат за поста.

„Не се страхувам да поема отговорност да председателствам ЦИК. Решенията се вземат с квалифицирано мнозинство от 2/3”, заяви Ципов.

„Имам 15-годишен опит като експерт и като политик. Целият ми юридически опит е свързан с нормотворческа дейност и правоприлагане. Затова помолих г-н Борисов да обсъдим ситуацията и да вземем решение дали да не бъде оттеглена моята кандидатура като председател на ЦИК”, заяви Ципов.

„Предложението ни е да оттеглим г-н Ципов. И то не защото не искаме да носим отговорност”, заяви Борисов. „Видях вчера как се споглеждат партиите при Радев и как са се сговорили. Ние обжалваме този избирателен закон, а те не предлагат председател на ЦИК, нито секретар”, каза премиерът в оставка. „Какво ще стане практически? Утре няма да има видеонаблюдение в секциите и ще кажат, че ние не сме се справили”, коментира Борисов. Според него Ципов ще е уязвим, защото останалите партии ще имат мнозинство в ЦИК и могат да го задължават да подписва и договори.

„Това може да е за машини, за видеонаблюдение, за всичко, срещу което ние протестираме пред Конституционния съд”, смята Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук