ГЕРБ предлагат Румен Радев да удължи живота на сегашното НС

0
1184

ГЕРБ предлагат новият президент Румен Радев да удължи живота на сегашния парламент, за да може да бъдат разгледани предложенията от референдума. Това заяви председателят на парламентарната група Цветан Цветанов.

Той коментира, че президентът може да играе съществена роля и дори да удължи мандата на парламента, докато бъде прието изборното законодателство, което да кореспондира с референдума. Цветанов подчерта, че над 2,5 млн. български граждани са казали, че искат мажоритарна система. Затова за Цветан Цветанов това е един от най-важните приоритети, които трябва да се реализират в оставащите няколко седмици. Ако не бъде постигнат политически консенсус, трябвало да се знае кои са тези, които не желаят да се съобразят с тези български граждани.

Структурите на ГЕРБ ще проведат национален форум на 20 януари, на който ще бъде представен анализ на слабостите и добрите страни в президентската кампания. Ще бъдат набелязани и стъпки за подобряване в организационен план за провеждането на кампанията за предстоящите парламентарни избори.

В отговор на предложението на ГЕРБ Румен Радев да даде още малко време за работа на действащото Народно събрание, Валери Жаблянов от БСП заяви, че не вижда такава конституционна възможност. Той не вярва президентът да тръгне още първия ден да нарушава Конституцията, тъй като точно срещу това се е обявил./БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук