ГЕРБ предлага кандидатите за министерски позиции, обяви Цветанов

0
14083
Снимка: БГНЕС

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

Цветанов отбеляза, че въпрос на разговори е дали ще бъдат приети оставките на министрите.

Силата на ГЕРБ е, че в такива моменти може да поема политическа отговорност, изтъкна той.

Вече окончателното решение ще бъде взето, след като в парламента бъдат внесени оставките. Миналата седмица имахме доста конструктивен разговор с коалиционните ни партньори, като очаквам утре да надградим постигнатото. Всички ние трябва да формираме политическите си решения си на базата на колективната воля в коалицията, подчерта Цветанов.

Според него медиите не са мястото, от което участниците в коалицията трябва да съобщават какви са техните лични очаквания и предпочитания.

Бих се радвал, ако нашите партньори от „Обединени патриоти“ имат единна позиция. Ние винаги сме се съобразявали с техните решения„, поясни Цветан Цветанов.

На въпроса какви качества трябва да притежават новите кандидати за министерските постове, Цветанов коментира: „Това трябва да са хора с безспорни професионални качества, с професионална тежест и да бъдат ангажирани с изпълнението на управленската програма на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Припомняме, че в края на миналия месец Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставка. Така тримата искат да поемат отговорност за трагичната катастрофа край Своге, отнела 17 живота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук