ГЕРБ-СДС с първа реакция на готвените от ПП-ДБ сензационни промени в България

0
337

От коалицията посочиха, че промените в Конституцията трябва да са одобрени от тях, ПП-ДБ и ДПС

В позиция до медиите ГЕРБ-СДС заявиха, че ще подкрепят проект за конституционни промени, който има одобрението и на трите парламентарни групи, участващи в преговорите – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

„ПГ на ГЕРБ-СДС ясно е декларирала готовността си за участие в общ проект за промяна на Конституцията, заедно с ПП-ДБ и ДПС. Консултациите между политическите сили започнаха при формирането на 49-ото Народно събрание и логично ще завършат с общ проект за изменение на основния закон.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС участва в общите законодателни инициативи и гарантира 69 гласа за необходимото мнозинство за приемането на промените в българската Конституция, които са получили одобрението на трите парламентарни групи“, се казва в позицията.

Христо Иванов обяви грандиозни промени: Записваме в конституцията 24 май като национален празник, а 3 март…

Както БЛИЦ писа по-рано днес ПП-ДБ представи свои предложения за промени в основния закон. Сред тях – смяна на националния празник, разделянето на ВСС на съдийски и прокурорски съвет, ограничаване мандата и правомощията на главния прокурор, мандатност на кметовете и промяна на статута на служебните кабинети.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук