ГЕРБ сезира ДАНС и прокуратурата за „фалшивата” новина за водата на Ерменков от БСП (СНИМКИ/ОБЗОР)

Война в ГЕРБ и БСП!

0
7509
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – ПП ГЕРБ 

По всички данни на „Софийска вода“ АД отсъстват каквито и да било основания да се твърди, че водата в София е замърсена и съдържа живак, олово и естествен уран. Годишно Столична община чрез „Софийска вода“ осъществява над 140 000 изследвания на качеството на водата.

По този начин депутатът от ГЕРБ Лорита Радева опроверга твърденията на депутата от БСП Таско Ерменков, че водата в София е замърсена, негодна и некачествена за пиене.

По думите й гражданите на София могат да бъдат спокойни, защото няма никакви отклонения в качеството на водата, няма повишени замърсявания и нито едно от лабораторните изследвания не показва това.

Радева изтъкна, че това твърдение не може да бъде подлагано на съмнение, защото лабораторията е модернизирана през последните месеци.

„Чрез денонощния мониторинг, който се извършва от „Софийска вода“, се дава навременна гаранция, че софиянци получават навременна и качествено проверена вода“, каза тя и допълни, че това, което се публикува в социалните мрежи е една некоректна, недостойна и непочтена фалшива новина.

Радева изрази и възхищението си, че водата в София е шестата по чистота в Европа поради технологиите за нейното пречистване.

Тя увери, че Столичната регионална инспекция също ще проверикачеството на водата през седмицата.

На въпрос изсипали ли си са в река Искър огромно количество химикали, тя заяви, че твърденията, които са публикувани на сайта на „Софийска вода“ АД, че водата е замърсена и негодна за пиене, не са верни.

В отговор на запитване дали е вярно, че Димитър Георгиев, началник на ДАНС, е потвърдил информацията, публикувана от Таско Ерменков, че водата е замърсена, от централата заявиха, че не се наблюдава никакво замърсяване и тази информация е невярна.

Депутатът Александър Иванов от своя страна обвини Таско Ерменков за невярната информация, която е публикувал и посочи, че това не е първият статус от страна на червения депутат в социалните мрежи.

„Ако това е така, къде са БСП, къде е Корнелия Нинова и дали те ще се намесят. Този път отново ли ще се смеят, защото тук става въпрос за 2 милиона жители на столицата, които в момента се чудят какво да правят“, подчерта Александър Иванов и добави, че от БСП трябва да понесат своята отговорност и наказание по случая.

От ГЕРБ се заканиха, че ще сезират ДАНС и Софийската градска прокуратура по случая.

Депутатът Станислав Иванов от своя страна призова Таско Ерменков да разкрие кой така загрижено и анонимно му е „хвърлил бомбата“, че водата в София е негодна и замърсена за пиене.

„Какво целите г-н Ерменков и защо се опитвате да поставяте българските граждани в страх, чудене и парализа“, попита герберът и допълни, че трябва да се засрами от своята постъпка.

Иванов се нахвърли върху БСП и за заигравката им с превозвачите, със страховете на хората в Кърджали, че ще се отделя, за продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, за водата в Хасково, че съдържа уран.

Това ли ви е начинът да печелите политически дивидент, след като се заигравате със страховете на хората„, отсече той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук