ГЕРБ спасява коалицията с радикални промени в Закона за горивата

0
2001

Радикални промени в Закона за горивата предлага герберът Мартин Тимчев. Те са консенсусни и ще бъдат подкрепени в зала. Законът, предложен от Ревизоро разбуни духовете и за малко да скара коалицията на патриотите.

Първо срещу проекта излязоха земеделците, които видяха удар срещу себе си в текстовете. Заплашиха с протест и потърсиха съдействие от премиера Бойко Борисов. Емил Димитров промени текстовете, които ги притесняваха.

Тъкмо те бяха укротени и срещу проекта скочиха малките бензиностанции. В тяхна подкрепа застана вицепремиерът Валери Симеонов, който видя лобизъм в закона в полза на големите играчи на пазара.

Най-накрая Мартин Тимчев е предложил текстове, които да удовлетворят всички. Депутатът от ГЕРБ драстично е орязал изискването за капитал от 3 милиона лева на един милион. Намалени са и изискваната за търговците на LPG. Падат и изискванията за образователен ценз.

Махнахме всички големи прагове, наказахме големите вериги, но това никой не го отрази. Този коментар направи в кулоарите на НС Емил Димитров-Ревизоро, след като минаха промените на Мартин Тимчев.

Да спрем с нелепостите, че някой иска да купува или да закрива бензиностанции, призова той и увери, че никой не иска да купува малки бензиностанции и няма претенции към тях. Заради мен скандали в коалиционния съвет не би следвало да има, никога не бих ги предизвикал, коментира той раздора в ОП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук