понеделник, април 29, 2024
Google search engine
дом Разследване Германия ни връща джигита от Луковит, за да излежи 15-годишната си присъда

Германия ни връща джигита от Луковит, за да излежи 15-годишната си присъда

0
1227

На 12 януари се очаква да бъде екстрадиран в България от Германия Хюриет Сюлейманов, съобщи прокуратурата. Това е в изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Ловеч и решение на германски съд. Очаква се Сюлейманов да изтърпи наказание лишаване от свобода за 15 години при първоначален строг режим.

Осъденият на 15 години затвор е откриваем в интернет, но не и за правосъдието

Припомняме, Хюриет Сюлейманов уби в катастрофа трима студенти край Луковит на 5 май 2014 година и избяга от местопрестъплението. Той е карал в насрещното платно, без книжка, защото никога не е имал шофьорска книжка. Сюлейманов има 90 криминални регистрации и 12 присъди. И след катастрофата, в която загинаха двама, а по-късно почина и третият пътник, той избяга от България.

Хюриет Сюлейманов беше признат за виновен за катастрофата на първокласен път в района между град Луковит и село Петревене, Ловешка област. Тогава загинаха Владислав Г., Николай М., по-късно в болница издъхна Цветелина Т. Четвъртият пътник в колата е със средна телесна повреда на Иван Г.

След образуване на делото в Окръжен съд – Ловеч, Сюлейманов напусна страната, докато беше с мярка за неотклонение „домашен арест“. Процесът срещу него се води задочно, а Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието.

Хюриет Сюлейманове е бил установен и задържан в ФР Германия и в изпълнение на наша Европейска заповед за арест (ЕЗА). Той ще бъде приведен в България, за да изтърпи наложеното му наказание./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук