Германска медия: България печели от несигурното положение

0
1128

От несигурното положение в Турция и Египет дивиденти извличат не само Испания и Португалия, но и държави в Източна Европа като България, където през настоящата година е отчетен ръст от 8 % в броя на туристите, коментира специализираното германско издание Алемайне хотел анд гастрономи.

Сега водещи хотелски вериги инвестират в балканската страна както на черноморското й крайбрежие, така и във вътрешността й. Към момента са в ход пет проекта за строеж на хотели, сред които такива на IHG и Hyatt.

В края на 2017 г. IHG ще открие нов хотел в столицата София с капацитет от 182 стаи. В Пловдив също ще отвори врати хотел от веригата със 67 стаи на разположение. В София е в ход изпълнението и на друг ексклузивен проект на Hyatt, в който ще има на разположение 190 луксозно обзаведени стаи още в началото на 2018 г.

В туристическата концепция на българското правителство е включено и по-нататъшното развитие на вътрешните курорти на страната. В близост до границата с Гърция в началото на 2017 г. в експлоатация ще влезе нов хотел на Swissôtel. /Пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук