Гладни ли сте? Пълнени чушки – варени

0
1623

Като всяко ястие и тези пълнени чушки си имат специфичност при готвене. Често задаваните въпроси са относно плънката и сосът, който е обичаен за варените чушки. Много важно е да направите добър баланс между каймата и оризът. Друго важно нещо за вкусните пълнени чушки е лукът. Той трябва да е повече, защото придава една деликатна сладост на пълнените пиперки.Съставки

10 чушки
400 гр. кайма
100 гр. ориз
2 връзки пресен магданоз
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1 супена лъжица с връх червен пипер
2 чаени лъжички сол
50 мл. олио
200 гр. лук
3 супени лъжици брашно
1.5 л. вода
Продукти за соса:
400 гр. кисело мляко
4 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка сол

Стъпки на приготвяне

Стъпка1

Обелете и нарежете на ситни кубчета лукът. Задушете го в олио, към което сте добавили 2-те лъжички сол докато стане леко прозрачен.

Стъпка2

Измийте ориза и го добавете към задушеният лук. Запържете го за минута-две и добавете червения пипер. Разбъркайте и прибавете каймата. Налейте 100 мл. вода и бъркайте сместа докато стане на гранули и каймата побелее. Махнете от котлона и оставете да се охлади леко сместа.

Стъпка3

Почистете чушките от семенниците и ги измийте. С върха на малко ножче боднете на няколко места всяка чушка. Така ориза ще се свари добре. Посолете с щипка сол вътрешността на всяка чушка.

Стъпка4

С помощта на чаена лъжичка напълнете чушките. В купа сложете брашното и в него потапяйте отвора на всяка чушка. Така брашното ще запечата отвора. Подредете чушките в тенджера и налейте определеното количество вода.

Стъпка5

Сложете на котлона и щом водата заври, намалете температурата на котлона на ниска степен и оставете чушките да къкрят 40 минути.

Стъпка6

Докато чушките се готвят, вие си пригответе застройката. Киселото мляко което ползвате трябва да е със стайна температура. Разбийте млякото с брашното и малко сол. Сместа трябва да е гладка без гранули.

Стъпка7

Гребнете от сосът на чушките и на тънка струя добавете към киселото мляко да го темперирате като бъркате непрекъснато. После излейте застройката към чушките. Изчакайте минута докато заври заради брашното и свалете от котлона.

Стъпка8

Сервирайте вашите пълнени чушки като във всяка чиния слагате по 2 чушки и сос.

Източни: Gozbite.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук