Глобиха фирми за замърсяване на природата

0
1212

Три фирми в Пазарджишко бяха глобени за различни нарушения за опазване на природата от местната Регионална инспекция за опазване на околната среда и водите.

Трите наказателни постановления са на обща стойност 10 000 лв., информираха от екоинспекцията. За заустване на производствени отпадъчни води, превишаващи индивидуалните емисионни ограничения, определени в комплексното разрешително е наложена имуществена санкция  от 2000 лева на ”Биовет”АД, гр. Пещера.

С 5000 лева е  санкциониран  свинекомплекс на  „Свиком”АД в с. Априлци за заустване на отпадъчни води без разрешително. За нарушение на Закона за управление на отпадъците -нерегламентирано изгаряне на автомобилни гуми в оранжерия в с. Мало Конаре, на фирмата ”Футзал България”ЕООД е наложена имуществена санкция от 3000 лева.

През юли експертите на РИОСВ-Пазаржик са извършили 94 проверки на 75 обекта.  Дадени са 34 предписания за отстраняване на констатирани нарушения и предприемане на мерки.  За нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните закони са съставени шест акта. Предприети са действия по девет сигнала и четири жалби./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук