Голяма издънка! Синът на режисьора на „Под прикритие“ последен в НАТФИЗ

0
1322

Синът Димитър Митовски – Тото се е класирал на последното място на кандидат-студентки изпити в НАТФИЗ. Наследникът на продуцента и режисьора на сериала „Под прикритие“ е кандидатствал в специалност „Филмова и телевизионна режисура“. На финала той заема последното пето място, пише „Телеграф“.Изпитите се провеждат в два кръга. В първия кандидатите получават общ за всички сценарен текст, по който заснемат и монтират филмов етюд с времетраене до 3 минути. Заснетите етюди на допуснатите до втория кръг кандидати се гледат от комисията в присъствието на всеки от тях. анализират резултатите и отговарят на въпроси. Препоръчителната литература, по която кандидатите трябва да се готвят е „Киното на желаният“ от Педро Алмодовар, „Аз пиша чрез филми“ на Уди Алън, „Снимам, следователно живея“ от Микеланджело Антониони. Тото Митовски е изкарал съответно 3,50 на първия и 4 на втория кръг.

Тото е завършил Първа частна английска гимназия. След това се е е обучавал за сценарист във Франция. Работил е като асистент-режисьор на някои от епизодите на „Под прикритие“ и като асистент-продукция в другия голям сериал „Стъклен дом“.

След края на изпитите в театралната академия става ясно, че Радина, дъщерята на шефа на НДК Мирослав Боршош, е приета на първо място в специалността актьорско майсторство. Най-вероятно тя ще отиде в класа на проф. Стефан Данаилов, който тази година поема нови студенти, заедно с колегата си доц. Пенко Господинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук