Гонят доброволци от кучешкия приют в Разград

0
888

Със скандал и предупреждение, че за последен път получават достъп до приюта за кучета в Разград започна днешната визита на доброволци, които носеха храна, постелки и дървени къщички за четириногите обитатели на изолатора за бездомни кучета, предаде Дарик.

Доброволците са в процес на регистрация на своя организация „Защита на животните в Лудогорието“, целта им е както да намерят осиновители на кучетата от приюта, така и да подобрят условията за живот на тези, които остават там.

Никой не знае броя на кучетата в Изолатора за бездомни животни и пансион за кучета. Видимо са повече от 100. Повечето са в метални клетки, наблъскани по десетина, горе-долу според големината си, без значение на пола. Във всяка клетка обаче има поне по едно, на което му се броят ребрата и е нахапано от другите.

Доброволците ги описват едно по едно и настояват пред работниците в приюта първо да изведат тези, които са в лошо състояние. Всяко куче е снимано и описано като вид и състояние и във фейсбук групата „Кучешки истории: Пансион за души-гр.Разград“ се търсят осиновители за всяко конкретно куче. За няколкото месеца, откак работят за своята кауза, доброволците могат да се похвалят с около 20 осиновявания, включително в чужбина – разказва Николета Георгиева.

Освен извеждане от приюта цел на доброволците е и да подобрят условията за живот на кучетата, които остават в приюта. Точно това стана повод за скандал днес, когато двайсетина човека с 5-6 десеткилограмови торби гранули за кучета, одеала, дървени скари и 10 дървени къщички се появиха пред кучешкия приют. Главният експерт в община Разград д-р Михаил Балтаджиев, който е отговорник за изолатора, предупреди по телефона доброволците, че това е последното им посещение там – разказва Ирена Райчева.

Мотивът е, че идват в почивен ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук