Горещи преговори в парламента! Тежката артилерия на ГЕРБ преговаря с Менгеле, СДС и Менте за властта! Ще посече ли Борисов лакомите джуджета?

0
531

Преговори за властта стартираха преди минути в Народното събрание, научи ПИК.

От едната страна на масата е разположена тежката артилерия на ГЕРБ в лицето на Цветан Цветанов, Цвета Караянчева и Красимир Велчев, а от другата Петър Москов-Менгеле, Даниел Вълчев, представители на СДС и други по-малки партии, наричани менте.

Основната тема на диалога е подписването на анекса за управление, който трябва да предложат Реформаторите. Това се наложи след позорното оттегляне от властта на Радан Кънев-Дълбоката.

Очаква се бутиковите партии да се опитат да изнудят коалиционните си партньори за постове във втория управленски ешалон.

В ГЕРБ, обаче се чуват все повече гласове, че Борисов трябва да заеме твърда позиция към изнудвачите и да им посочи вратата, ако продължават да му поставят ултиматуми.

„Партии – еднодневки като ДСБ, ДБГ и СДС трябва да се благодарят, че имат толкова много министри. Ако не беше Борисов, никой нямаше да ги забележи, а сега изведнъж станаха много велики. Премиерът трябва да им покаже кой управлява държавата“, заяви пред ПИК високопоставен източник от най-голямата партия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук