ГОРЕЩО ИЗСЛЕДВАНЕ! Вижте само кои политици имат положителен рейтинг на доверие (ГРАФИКИ)

0
1614

Почти всички български политици у нас са с отрицателен рейтинг на доверие. Изключение правят единствено президентът Румен Радев, съпредседателят на Патриотите Красимир Каракачанов и лидерът на новата формация „Воля“ Веселин Марешки. Те тримата бележат положителен рейтинг, сочат данните в ново проучване на ЕСТАТ.

В същото време, все по-близки стават стойностите на одобрение към двамата лидери на най-големите партии ГЕРБ и БСП – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Очакванията са избирателната активност на предсрочните парламентарни избори на 26 март да е доста по-ниска от тази на президентските през ноември миналата година, предвид отпадането на санкцията срещу негласуване.

Пет или шест партии ще влязат в състава на новия парламент, а от малките формации шанс да премине бариерата от 4% има Реформаторския блок.

Ако прогнозните резултати се потвърдят след изборите, най-голямата партия ще има 80 депутатски места в НС, които са недостатъчни за мнозинство и съставяне на правителство. Вариантите, които следват, са или коалиция, или „избори до дупка“.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук