ГОРЕЩО ОТ СКАНДАЛА „ПАНАМАГЕЙТ“! Световни политици крият парите си! Част от документите няма да видят бял свят!

0
1333

Скандалът „Панамагейт“ разтресе целия свят. Взорът на всички е обърнат към новите, разкрития, които се очаква да бъдат направени. Според последната информация, документите трябва да бъдат публикувани през май. Оказва се обаче, че сега част от тях няма да видят бял свят.

Журналистите от германския вестник „Зюддойче Цайтунг“, които получиха информация за офшорни сметки на редица настоящи и бивши световни лидери, са взели решение да не публикуват всички 11.5 милиона документи от архивите на фирмата Mossack Фонсека ( „Mossak Фонсека“). Това се посочва в изявление, разпространено днес за публикуване, съобщава ТАСС.

Пълният комплект от документи „не може да бъде представен на обществеността или правоприлагащите органи“, посочва вестникът. „Зюддойче цайтунг“, подчерта, че властите разполагат с всички правомощия, за да получат такава информация за всеки, който е заподозрян в извършване на незаконни действия. Понякога обаче обществеността няма интерес от разкриването на офшорни операции на фирми или физически лица.

Следващата седмица депутатите ще заседават в Бундестага, за да обсъдят последиците от публикуването на така наречените „Панама документи“, заяви днес парламентарният секретар на ХДС / ХСС в Бундестага Михаел Гросе- Бремер./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук