Готвят ново наказание за Реал (Мадрид) заради асистент на Зидан

0
623

Реал (Мадрид) може да отнесе ново наказание от Кралската футболна федерация на Испания. Причината за евентуалната санкция е един от асистентите на треньора Зинедин Зидан – Давид Бетони.

Той е част от техническия щаб, но няма необходимата треньорска тапия, за да бъде воден като първия асистент на Зидан и няма право да стои на треньорската скамейка. Бетони бе до Зизу при победата на Реал (Мадрид) с 5:0 срещу Депортиво Ла Коруня в последния кръг на Примера дивисион.

В нормативния документ на федерация е записано, че на треньорската скамейка могат да стоят само старши треньорът, вторият треньор, наставникът на вратарите, фитнес треньорът, физиотерапевта или администратора на клуба, както и резервните футболисти. Предстои федерацията да разгледа случая и да се произнесе по него.

Ако Реал бъде наказан, това ще бъде трета санкция за тима в последните месеци. „Кралския клуб” бе изваден от турнира за Купата заради участието на Денис Черишев в двубой от надпреварата, без да има право на това. ФИФА пък наложи забрана на тима за трансфери в следващите два прозореца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук