Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ с интересна инициатива

0
525

Националната инициатива „Походът на книгите“ в ПМГ „Яне Сандански“ за поредна година привлече много ученици, включени в разнообразни дейности

Литературната работилница „Приказен свят“, след проучване на материали в училищната библиотека, роди чудесна книжка с приказни герои и любопитни истории.Това е дело на дигиталните умения на петокласници и шестокласници.

„Мъдростта на старите книги“ и изкуството на създаването им впечатли осмокласниците след посещение в читалищната библиотека.Там се съхраняват редки ръкописи, истински произведения на изкуството. Беседата със сладкодумната госпожа Росица Попаркова допринесе това място да стане все по-привлекателно за младите хора.

„Походът на книгите“ е начин да се говори за четенето и книгите като за ценност, без която животът ще бъде празен. С тази идея тръгна и „походът“ на ученици от единадесети и дванадесети клас, които посетиха в часа на класа свои съученици от различни възрастови групи. За няколко минути те споделиха какво ги е запалило да четат книги и как този огън се разгаря в годините.Представиха любими свои автори и книги, цитираха вълнуващи откъси.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук