Григор Димитров ще играе финал в Сидни!

0
643

Българинът ще се опита да спечели пета титла в кариерата си.

Григор Димитров надигра с 6:2, 7:6 (4) левичаря от Люксембург Жил Мюлер на полуфиналите на турнира в Сидни и се класира на финала, където очаква миналогодишния шампион и поставен под №3 Виктор Троицки (Сърбия) или Теймураз Габашвили (Русия). Срещата на Димитров с Мюлер бе прекъсвана повече от веднъж заради дъжд, но това не се отрази негативно на 24-годишния хасковлия, който записа днес втора победа от четири мача срещу Мюлер, след като беше загубил от него при последните им две срещи.

Григор започна отлично мача и проби още в първия гейм. При 2:1 за Димитров заваля дъжд и срещата бе прекъсната. След подновяването на играта Димитров реализира още един пробив, за 5:2, след което затвори лесно първия сет със своя сервис.

Във втората част обаче играта бе далеч по-равностойна и не се стигна до нито един пробив. Мюлер дори имаше 2 поредни брейкпойнта в шестия гейм, но не успя да ги реализира. Сервирайки за оставане в сета при 4:5, Димитров имаше затруднения и отрази нова точка за пробив, която вече бе и сетбол, пише Спортал. Мюлер допусна непредизвикана грешка от форхенд при брейкпойнта и Димитров се пребори за подаването си, а при 6:5 за Мюлер мачът отново бе прекъснат, тъй като пак заваля дъжд.

След подновяването на срещата Димитров със своя сервис вкара сета в тайбрек. Поставеният под номер 4 българин бе много стабилен в тайбрека и направи ранен мини-пробив за аванс от 3:1. После резултатът стана 5:2, но Мюлер все пак спечели лесно следващите две точки на свой сервис, принуждавайки Григор да търси победата със своя начален удар. И Григор не трепна. Първо той не остави шансове на съперника си с великолепен форхенд, който донесе мачбол при 6:4 на българина. При следващото разиграване Димитров сложи точка на спора с великолепен минаващ удар от бекхенд и за първи път в кариерата си ще играе на финала в Сидни. Българинът ще се опита да спечели пета титла в кариерата си./BNews

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук