Григор Лилов: Дипломата на Цецка Цачева е менте!

0
2305

ПРОВЕРКАТА ЗА ДИПЛОМАТА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА


Показаха ни поредните менте документи.


На 15 и 16 октомври пуснах два поста с аргументите си срещу автентичността на дипломата от СУ „Кл. Охридски“ на Цецка Цачева и удостоверението й за стаж. Аз съм табу за държавните администрации – макар и гражданин на тази страна, за тях съм някакъв фантом. А се знае, че с фантоми контактуват екстрасенси и врачки, но не и държавни администрации. Те не припознават журналиста Григор Лилов с разследванията освен като „фантом“ – несъществуващ, за да му отговарят или да се сезират от фактите, които изнася. Но пък охотно припознават национално „отговорните“ и „обективни“ медии – в случая bTV. Защото днес бяхме ощастливени с тяхна проверка с пълното съдействие на пресцентъра на ГЕРБ и Софийския университет за дипломата на Цецка Цачева. И дори ни показаха главната книга на правния факултет.


И в тази връзка задавам първия си въпрос – какво търси тази главна книга в СУ, като по закон отдавна е в Държавния архив?  И истинската ли е? Защото за мен тези показани документи са менте.


Има и втори въпрос. Според показаното ни приложение Цецка Цачева е завършила специалността „право“ през 1981-1983 г., като го е записала 1978-1979. Няма да питам как завършваш в две различни учебни години с интервал от една непосочена година между тях – 1981-1983?! Но задължително ще запитам как въобще и на какво основание фигурира 1981 година в този документ? Тогава Цецка Цачева е била в ТРЕТИ КУРС!!! Или ако се има предвид есента – ами таман е започвала обучението си в ЧЕТВЪРТИ КУРС!!! Смях, смях, смях… И плач – става дума за председателя на Народното събрание! И за евентуално бъдещ президент.(бел.: не е обаче кой знае какво изключение от фалшивките в биографиите на предишните, които също съм разследвал).


Следва и трети въпрос. Държавният изпит е положен през април 1983 г. И както е отбелязано в дипломата, тогава Цецка Цачева се е дипломирала. Ама от показаната ни книга виждаме под хвърленото отгоре приложение редове от нея. И датата на един от изпитите е … 13 май!!!! Апропо, такива дати могат да се видят и в горните редове на тази главна книга – например 18 май 1983 г. Възможностите са само две – показаната ни главна книга е фалшива и фотошопната. Или пък дипломата и приложението към нея, което сега се размахва. А според мен и най-вероятно – целият сет документи.


Четвъртия въпрос го зададох аз в предишните си постове. Но аз сега няма да отговоря на него (фантом съм за институциите), а ще отговорят мои колеги. Пред мен не са давани обяснения за ръкописния номер на дипломата, който е нечувано изключение. Пред колегите от в. „Сега“ обаче са дадени. И ето какво написаха те:

„От пресцентъра на СУ увериха, че успехът в дипломата съвпада с този в приложението, а „номерът на дипломата е автентичен и е изписан на ръка“. Как така хем е автентичен, хем е добавен на ръка?
Обяснението:

„При изготвянето на дипломата е допусната техническа грешка при изписването на мястото на раждане – вместо село Драгана е изписано село Драгино. Това тогава е наложило дипломата да бъде изготвена наново, като уникалният номер е бил изписан на ръка.“

На въпрос откъде СУ е намерил заготовка за диплома без фабричен номер, (моя бел.: в предишните постове аз основателно отбелязах, че те са се водили ценни документи със съответния режим за тях) от пресцентъра казаха, че не могат да отговорят.“ (край на цитата)


Само ще отбележа, че на колегите от в. Сега“ е отказано да видят документите с очите си.


Разбира се, тези въпроси са риторични. Отговорите им са ясни. Могат да се зададат и още такива въпроси, чиито отговори също ще са ясни. И които аз мога да аргументирам със съответните доказателства. Но е напълно излишно – още повече след поредния фал с тази така нар. диплома. Какво представляват държавните и партийни институции, както и огромното мнозинство родни медии за всеки е ясно – едни жалки ментарджии. Срам за нас, че ги търпим. Срам и за опозицията, което в предизборна кампания би трябвала първа гръмогласно да тръби за това. А си мълчи.


ВЕРСИИТЕ


Срам и за ювелирите от бившите тайни служби – днес „дясно“ ориентирани гербаджии. Нима толкова са им „ювелирните“ възможности? Или ГЕРБ съзнателно и тайно бламира собствения си кандидат, знаейки за проблемите с дипломата. (ако ги нямаше, самата Цачева щеше да се ангажира с документите и да даде публични обяснения, а не разни нейни подгласници). При втората версия само идиотите няма да разберат, че сме свидетели на многопартиен заговор. Или по-скоро на указания на ръководещия партиите задкулисен център. А най е срамно за СУ „Климент Охридски“, който и аз съм завършил. И за така наречената академична „независимост.“ И за онова, което наричат „интелигенция“ у нас.

Давам факсимиле от документите:

14890408_1107396162709655_158463212832852591_o

14601108_1107396332709638_6157043406370571058_n

 Ще отбележа, че в Адвокатска колегия Плевен, където би трябвало да се съхраняват документите на Цецка Цачева, вкл. и копие от дипломата, такава няма. Унищожени са в противоречие със закона. Ще отбележа, че след мен това констатираха и колеги от др. издания.

 

Григор Лилов, Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук