ГРЪМНА СТРАШЕН СКАНДАЛ! Лекарка от компанията „Софарма“ на скандалния бос Огнян Донев мами родители на деца-аутисти! Вижте порочната схема! (снимка)

0
1783

Грандиозен скандал се разразява със съдения за данъчни престъпления в размер на 63 милиона лева Огнян Донев, научи ПИК.

Истините около фармацевтичния и лекарски бизнес лъснаха след разкрития около именита лекарка, защитавала лични бизнес интереси и накърнявала тези на компанията на Огнян Донев – „Софарма“. В устрема си да трупа парични печалби, д-р Милена Коцева масово карала изпаднали в отчаяние болни хора да си правят скъпи изследвания в чужбина, струващи в същото време „смешни пари“. Докторката бе разкрита от потърпевш, след като заръчала на родителите на проблемно дете скъпи изследвания от 400 лева, които нямало вариант да се направят у нас, а задължително в чужбина – при сина й. Разследване обаче установява, че това не е първият случай на ужилени от лекарката, а поредният – измамени са били още над 50 родители.

Публикуваме без редакторска намеса разкритието на Драго Драганов, което той направи във Фейсбук:

Госпожо Коцева (не използвам „доктор“ не случайно), трудно ми е да повярвам на думите на човек като вас – измамник! Преди няколко дни изпратих мои близки с проблемно дете при вас за консултация, при което вие най-учтиво им обяснихте, че трябва да им бъдат направени изследвания! Смятате ги за лесна жертва и им давате списък с изследванията и им казвате, че са на цена 400 ЛЕВА! и се изпращат в лаборатория в Холандия, където учи сина ви! Тук идва ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ поглеждам ги АЗ! Медицински лаборант, които ежедневно провежда тези изследвания. Оказва се че 4 от 6-те изследвания не само се правят в България ами се поемат от здравната каса! Останалите две се изпращат от съответната лаборатория в Германия и струват „смешни“ пари. Разрових се още по-дълбоко и се оказва, че това е честа пратика и над 50 родители са били измамени! И за да не са напразни думите ми качвам снимки с дадения от вас списък с изследвания на който любезно сте предоставила вашия ЛИЧЕН МЕЙЛ!

Скандалът не спира до тук. Д-р Коцева по принцип е на щат във фармацевтичния гигант „Софарма“, но си измива ръцете с неправителствената организация „Всяка дума“, като изненадващо прехвърля вината на председателката Станислава Чуринскиене, обвинявайки я, че изписвала лекарства без да има право. Докторката работила в НПО-то с ангажимента да преглежда деца със забавено развитие и аутисти. От компанията на Огнян Донев била неколкократно предупреждавана, че ако продължава, ще я уволнят. Според запознати – не заради нещо друго, а защото засягало интереси, които са в обсега на Огнян Донев. Шефката на НПО „Всяка дума“ обаче не остава длъжна на докторката и обещава лично да върне парите на измамените безнадеждни родители:

„Уважаеми родители, дължа ви извинение. Бях заблудена от лекар и приятел от детските години, с когото започнахме съвместна работа във „Всяка дума“. Доктор Коцева изработи панел от изследвания, които да помагат на деца с проблеми в развитието. Тя избра лаборатория (бел.ред. – „Пролабор“) и обяви, че това е единстеният възможен вариант за изследване на деца с проблеми в развитието. Днес (бел.ред. – вчера) клиничен лаборант ме уведоми, че цените в други лаборатории са в пъти по-ниски и допуска, че изборът на конкретната лаборатория не е случаен. Лично ще възстановя парите на всички, на които се е наложило да платят повече, отколкото трябва. Като родител на дете с преодолян проблем убедено твърда, че целта е да се помага на децата, не да се печели. С днешна дата доктор Коцева вече не е част от „Всяка дума“, обяви в социалната мрежа Станислава Чуринскиене.

В устрема си да запази топлото си местенце в „Софарма“ и да си докара богатство от „скъпи“ изследвания на гърба на деца в неравностойно положение, скандалът с докторката не само удря по лекарската гилдия, а и фармацевтичния бизнес за бързи пари, пише Bnews.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук