ДАНС отне достъпа до секретна информация на хората на Румен Радев! Очакват се арести

0
83

ДАНС отнема достъпа до секретна информация на хората на Румен Радев, срещу които текат досъдебни производства на прокуратурата, както и акция в президентството.

В момента тече спецоперация в президентството, за която първо ПИК съобщи минути преди 10 часа днес. На място на „Дондуков“ 2 има и магистрати от военна прокуратура, което означава, че се правят обиски и във връзка с разкритията на медията ни от вчера, че се води и второ разследване, свързано с шпионаж. Става дума за производство за изнасяне на секретни данни на разузнаването към съветника на Румен Радев по отбрана Илия Милушев.

Преди минути от ДАНС съобщиха официално: „Въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция „Национална сигурност”, са връчени Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето П.У.

Лицата са висши служители в Администрацията на Президента на Република България.

В хода на осъществяване на законово регламентираните функции на ДАНС, за същите лица са придобити данни за ненандеждност от гледна точка на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация“.

От съобщението става ясно, че достъпът е отнет и на Илия Милушев, и на Пламен Узунов. Срещу него пък тече разследване за търговия с влияние.

В момента се изземват документи и компютърни конфигурации от два кабинета в президентството, научи ПИК. Възможно е да има и арести, тъй като се събират конкретни доказателства.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук