ДАНС проверява училище за скъп обяд

0
1369

Служители на ДАНС проверяват скъпия обяд в ОУ „Васил Левски” в село Караджово, община Садово. Служителите на ДАНС ще установяват има ли ощетяване на родителите и как е проведен изборът на фирма за доставките.

След проведен конкурс училището избра най-скъпата оферта за доставка на топъл обяд. Фирма СД „Меги 77 Толеви – СИЕ” даде цена от 2,60 лв. с ДДС на ден, като 1,30 се поема от училището, а остатъкът ще доплаща родителят. За случая алармира управителят на класираната на трето място „Димбор-Димитър Борисов 12” Божидар Борисов.

На конкурса се явиха още две фирми – „Надежда 2000” ЕООД и „Димбор-Димитър Борисов 12” ЕООД. Те бяха класирани съответно на второ и трето място, въпреки че „Надежда 2000” предложи да доставя топлия обяд за най-ниската цена от 1,30 лв. на ден, а втората за 1,80 с ДДС.

Според загубилата ”Димбор – Димитър Борисов 12” в случая се ощетява родителят, защото той ще бъде принуден да доплаща от джоба си. Ако бе избрана фирма „Надежда”, обядът щеше да е напълно безплатен за детето и родителите нямаше да доплащат, обясни тогава Божидар Борисов от „Димбор – Димитър Борисов” ЕООД. Оттам се усъмниха, че има тенденциозност при определянето на фирмата доставчик.

Директорката на училището  Красимира Благоева коментира пред „Марица”, че определящо при избора е била не цената, а съотношението качество-цена. Тъй като родителите били доволни от кетъринга на „Меги 77 Толеви- СИЕ”, която и друг път хранела в училището, комисията класирала нея на първо място, пише Марица.бг. Според Благоева в случая не можело да се говори за ощетяване на родителите, тъй като те ще доплащат. Според нея, всеки настойник сам решавал дали да заяви обяд за детето си.

От „Меги 77 Толеви- СИЕ” пък коментираха пред „Марица” след публикацията, че цена на обяда от 1,30 лв. и под 2,60 лв. е нереална, ако се държи на това децата да получават качествен и пълноценен обяд./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук