Дарители платили глобата на баба Божия с канабиса

0
885

Анонимни дарители са платили глобата на 81-годишната баба Божия Бикова от петричкото село Самуйлово. Възрастната жена беше осъдена да плати сумата от 1 800 лв., за това че отглеждала канабис на нивата си преди повече от три години.Дарителите са платили само наложената глоба от 1000 лв. Остава възрастната жена да погаси и разходите по делото, които са 800 лв., съобщава БНТ.

Хората, решили да помогнат на възрастната жена, се обадили по телефона на адвоката, който я защитавал по едно от делата. Представили се, че са от неправителствена организация от София, а той ги изпратил в съда в Петрич да внесат парите.
„Не знам какви са им мотивите – просто решили да помогнат на жената, защото аз въпреки влязлата в сила присъда, което е изпълнена, продължавам да твърдя, че тая жена не беше виновна и незаслужено беше осъдена“, каза Марио Биков, адвокат на старицата.
Баба Божия пък каза, че още не знае, че глобата й е платена. Тя благодари на хората, които са й помогнали. И обясни за пореден път, че е невинна, а за канабиса, намерен край нивата й, каза, че бил засаден от неин съсед.
Три дела бяха заведени срещу баба Божия за отглеждане на канабис, като присъдата по едното беше две години затвор. На последното дело, обаче, й наложиха глоба от 1800 лева заедно със съдебните разходи.
Възрастната жена сега се чуди как ще плати оставащата сума от 800 лева, защото пенсията й е по-малко от 170 лева, а синът й е безработен.
„Аз не мога да работя, ако можех да работя, ще давам пари“, каза Божия Бикова.
Кметът на селото разказа, че много хора са питали и искали да помогнат на бабата, но досега никой не го е направил. Единствено той дал 50 лева и анонимните дарители – 1000 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук