Да се върнем в детството си: Вижте как изглеждат блъскащите се колички отдолу (СНИМКИ)

0
1340

„Ekateringof“ е исторически парк в югозападната част на Санкт Петербург, Русия, който започва своята история от времето на Петър Велики. По времето на Съветския съюз се нарича „1-ви май“, а след това се преименува на „Парк на 30-годишнината на Комсомола“.

Без значение в коя страна се намира и с какви политически строеве се свързва, това е било място, където децата са отивали за да се забавляват, тичат, щуреят, дивеят и изживяват нови усещания. И няма нищо по-тъжно от гледката на атранциони, били едно време дом за кикот, смях и глъчка, да тънат в забвение и разруха. Пътеките са обрасли в трева. Катерушките, люлките, кончетата и самолетите са изпотрошени. Блъскащите се колички са обърнати. Паркът изглежда все едно се намира в Припят. Една от най-популярните атракция в СССР се нарича „Изненада“ Производството ѝ започва през 1974 г. По време на въртене се променя ъгъла на колелото, докато не достигне вертикално положение. Хората са закрепени към ръба на барабана с вериги. Гърбът на возещия се се опира в специални плочи. Тази атракция е имала възрастово ограничение от 16 години. Класическа въртележка „Карнавал“. Играчки животни тичат по ръба на въртележката. „Юнга“ се среща в много от парковете в целия СССР.

Секционният „параход“ обикаля около фар. Той има комин, волан и дори малка перка. А това са снимки на изоставени блъскащи колички. Вижте как изглеждат отдолу: снимки: englishrussia.com

© Actualno.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук