ДБГ стяга редиците за местните избори

0
3892

„Движение България на гражданите“ се готви за местни избори, на които да свалят популисткото правителство на ГЕРБ. Това заяви Найден Зеленогорски, заместник-председателят на ДБГ, преди началото на дискусия, посветена на проблемите в столицата и мерките за тяхното решение.

Зеленогорски изтъкна, че с днешната дискусия ще се отбележи шестият рожден ден на партията. С тази голяма софийска пресконференция даваме старт за местни избори през есента на следващата година, когато се очаква да има избори за кмет на София, районни и общински съветници.

Зам.-председателят на ДБГ очерта проблемите на столицата с транспорта за „Витоша“, липсата на канализация и газоснабдяване, замърсения въздух, чистотата на водата и други. Отделно София има над 650 милиона лева дълг, който е половината от дълга на всички общини в България, отбеляза Зеленогорски.

Той акцентира, че София е планирана за 60-70 000 хиляден град, а в момента има над 1 700 000 души. „Трябва да се направи максималното, за да отговаря инфраструктурата на необходимото“, отбеляза зам.-лидерът на ДБГ

Според Зеленогорски решенията, които трябва да се вземат за да се преборят проблемите на столицата, са свързани с повече демокрация и чуваемост. Така да се въвлече гражданското общество в разрешаването на проблема, иска той.

На въпрос на сайта news.bgочаква ли се с дискусията политическа подкрепа, Зеленогорски отбеляза, че ДБГ иска да види първо кои са техните изявени хора, които познават проблеми на столицата, кандидатите за общински съветници и дали има изявен кандидат за кмет. „Когато кметът в София бъде сменен, ще настъпи и голямата промяна за столицата“, изтъкна той и добави, че монополът ГЕРБ трябва да бъде премахнат.

Зеленогорски оцени управлението на сегашното правителство като популистко и национал-популистко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук