Двама мигранти си метнаха въжето в центъра на Атина

0
1416

Двама мигранти се опитаха да се обесят на площада „Виктория“ в центъра на Атина, информира „Дейли Мейл“. Те направили примки от дрехи, които закачили на дърво.

Смята се, че причина за инцидента е отчаянието, обхванало мигрантите поради факта, че са блокирани в Гърция.

Единият от тях е 25-годишен мъж от Пакистан, който пристигнал в Гърция преди два месеца. Опитал се да пресече границата с Македония, но след затварянето й, се върнал в Атина. Не успял да си намери работа в столицата, затова взел заем от лихвари в Пакистан, с цел да продължи пътуването си към Европа. След като говорил с родителите си, че лихварите искат заема обратно, в отчаянието си опитал да се самоубие, съобщава гръцкият вестник „Прото тема“.

Гърция предупреди, че няма да се превърне в „склад за души“, след като отчаянието нараства със затварянето на границите, които спират потока на имигрантите към Европа, припомня „Дейли Мейл“.

На импровизиран мигрантски лагер в едно от предградията в столицата, стотици са на опашка за храна. Гръцки официални представители смятат, че 20 000 имигранти са били блокирани там след затварянето на македонската границата в понеделник. В момента близо 3000 души са струпани на границата.

Бежанските центрове са пълни, гръцките власти вече използват стадионите като места за временно настаняване.

„Ние сме тук в продължение на шест дни, не можем да издържим повече „, споделя иракски имигрант в група от стотици, пътуващи към малкия граничен град Идомени. „Прекарахме нощта в малка палатка, децата бяха измръзнали,“ каза той. „Искам да стигнем Германия, и основният ми въпрос е защо границите се държат затворени“, допълни иракчанинът./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук