Двама терористи камикадзе са се взривили на летище Ататюрк

0
1480

Двоен самоубийствен атентат на летище „Ататюрк” в Истанбул. Към този момент се съобщава за 10 жертви и над 20 ранени.

„Към този момент нямаме информация за пострадали българи”, заяви посланик Надежда Нейнски за bTV. Тя допълни, че всеки българин може да се обърне за информация към местното консулство в Истанбул или към Министерство на външните работи.

По думите на Нейнски властите на летището са реагирали много бързо, като по непотвърдена информация са идентифицирали терористите преди да се самовзривят. Според „Ройтерс“ полицай се е сбил с един от терористите и се е опитал да го обезвреди, но атентаторът е задействал бомбата.

Двама терористи камикадзе са се взривили на международното летище в най-натоварените вечерни часове. Министърът на правосъдието на Турция съобщи, че най-малко 10 са убити. Според други, непотвърдени източници, жертвите са много повече. Съобщава се за тежко ранени хора, които и в момента се извозват към болници в града.

В Турция има противоречива информация точно колко експлозии е имало на летището. Според официалната информация става въпрос за два взрива, но според очевидци са били три. Единият от терористите е открил стрелба по хората на паркинга на летището.

Има и задържани. Експерти смятат, че атентатът е извършен от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Тази вечер на летище София е кацнал един полет на „Търкиш еърлайнс” от Истанбул. Той е излетял обратно за Истанбул малко след 22 ч. Минути преди 23:00 ч. той все още не беше кацнал и кръжеше над летището, което се намира в европейската част на Турция.

По последна информация всички полети за „Ататюрк” са в процес на изчакване. Пътниците се евакуират./БТВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук