Две години след наводненията: Пострадалите в Мизия все още живеят във фургони

0
897

Минаха две години след адските наводнения, които потопиха Мизия,а жителите на града все още живеят във фургони, защото няма къде да отидат. Те едва оцеляват в студеното време, съобщи Нова телевизия.

Голяма част от семействата, чиито домове бяха опустошени от водната стихия, вече не живеят там. Има и такива обаче, където няма къде да отидат и живеят в 20-те фургона, паркирани в града.

„Беше лошо. Беше студено. Замръзваха вратите, не можем да ги отворим, за да отидем да си купиме хляб. Има дом, не че няма, но не е готов. Надяваме се да стане готов през пролетта”, разказа баба Калудка, която живее в един от фургоните в Мизия.

Повечето жители на града са намерили начин да започнат живота си отначало. Други като баба Трифонка нямат тази възможност. 81-годишната жена е със 150 лева пенсия и се надява дъщеря й да й помогне да оправят бащиния дом.

„И най-лошата къща е по-добра от най-добрия фургон”, категоричен е кметът на Мизия Николай Нековски. Има възможности някои от хората да бъдат настанени в старчески домове и общежитие, което да поеме най-нуждаещите се.

„Ако не оправим къщата, може да отидем и в апартамент”, казва баба Калудка.

„За съжаление общината няма такива апартаменти. Те са на техникума”, добави кметът на Мизия Николай Нековски./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук