Две деца ударени от кола на пешеходна пътека до училище в Шумен

0
471

Две 10-годишни момиченца са били леко ударени на пешеходната пътека пред СОУ“ Панайот Волов” на ул.“Съединение“ в Шумен. Днес заранта улицата, която минава над сградата на съда, беше като ледена пързалка и 28-годишна жена на волана на лек автомобил „Опел Корса” не е успяла да спре. Колата просто е вървяла на зиг-заг на пътя, казах очевидци. Всичко е станало пред очите на родители около 8 часа. Един от бащите, който завел дъщеря си, до училището чакал от едната страна на пешеходната пътека, пред която има и т.н. „легнал полицай”, а от другата ги посрещал охранителят на школото, обясни директорката Ема Радушева. На пътеката е било и трето дете, момченце, братче на едно от момичетата, но него колата не го е докоснала дори.

За щастие двете третокласнички не са пострадали, защото колата леко ги е подпряла. Според обясненията на водачката участъкът бил заледен, тя направила опит да спре, но не успяла.

Децата дори не са паднали на земята. Отведени са обаче в шуменската болница, направен им е ехограф, нямат травми. Те вече се върнаха и влязоха в час, обясни Радушева.

Веднага след инцидента полицейска патрулка затвори улицата и не пускаше коли, докато от пътноподдържащата фирма не хвърлиха луга и пясък и улицата стана проходима./24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук