Две парламентарни комисии спряха Истанбулската конвенция

0
1743
Снимка: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg

Две парламентарни комисии започнаха да препъват Истанбулската конвенция.

Първо я отхвърлиха депутатите от комисията за младежта и спорта с 10 на 9 гласа срещу документа. Изненадващо изигра червения картон на депутата от ГЕРБ Георги Марков, който отдавна заяви своята непримирима позиция по горещата тема.

По подобен начин се развиха събитията и на заседанието на правната комисия, която обаче засега само отложи разглеждането на документа.

По предложение на депутатите от БСП правната комисия отложи за друг път гласуването на конвенцията.

Отново ГЕРБ останаха сами с 8 гласа срещу отлагането на ратификацията от правната комисия. Един представител на управляващата партия се въздържа.

Депутатите от Воля и Обединени патриоти също се обявиха за отпадането на точката от дневния ред в отсъствието на представители на ДПС.

Припомняме че, конвенцията бе внесена в парламента на 12 януари от правителството и успя да го раздели, след като 8 министри не го одобриха. За изтеглянето му се обявиха от БСП и Обединените патриоти. Президентът Румен Радев също обяви, че не е сега времето за приемането й.

Соцлидерката Корнелия Нинова поиска днес референдум с един въпрос: „За“ или „против“ сте ратификацията на Истанбулската конвенция?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук